Registreringsinformation grundnivå Ht23 Campus Uppsala

Det är obligatoriskt att tacka ja och registrera sig för att behålla sin plats på utbildningen man är antagen till. Vid Företagsekonomiska institutionen har vi inga upprop, utan det är genom registrering man tar sin plats i anspråk.

1:a antagningsbeskedet ⇨ Svara

Svarsperiod 12-21 juli på antagning.se

När du fått 1:a antagningsbeskedet måste du svara ja för att behålla din plats.

2:a antagningsbeskedet ⇨ Registrering

Registreringsperioden 28 juli - 21 augusti i Ladok

När du fått 2:a antagningsbeskedet, som skickas torsdagen den 27 juli, måste du registrera dig på de kurser du har antagits till och har för avsikt att läsa. 

Registrering för antagna utan villkor

  • Du registrerar dig i Ladok senast den 21 augusti. Om du har några problem med din registrering måste du kontakta studievagledning@fek.uu.se senast den 21 augusti.

Registrering för antagna med villkor (VI)

  1. Registrering sker via e-post till studievagledning@fek.uu.se senast måndagen den 21 augusti. Kom ihåg att alltid skicka med ditt för- och efternamn, personnummer samt information om vilken kurs ditt ärende berör.
  2. Uppvisande av behörighet sker genom att du skickar in ett studieintyg som visar att du uppfyller behörighetskraven. Detta ska ha inkommit till studievagledning@fek.uu.se senast måndagen den 28 augusti kl. 08:00. Kom ihåg att ange vilken kurs ditt ärende gäller.

Observera att studievägledningen har semester under 26 juni - 30 juli. E-post inkommen under denna tid kommer börja besvaras den 31 juli. 

Anstånd om att skjuta fram studiestarten

Om du blivit antagen men inte kommer att kunna påbörja dina studier kan du ansöka om anstånd med studiestarten, vilket innebär att du ansöker om att få börja på utbildningen en annan termin. Du kan läsa mer om vad som gäller för anstånd, samt hur du ansöker om det, hos Antagningsenheten vid Uppsala universitet.

Kursinformation

Schemalänk, kursupplägg, kursplan, litteraturlista samt lärarlista till den kurs du ska läsa, finns i Studium

Sök schema

Sök kursplan med litteraturlista

Tidigt avbrott

Om du inte tänker läsa en kurs du är registrerad på ska du göra tidigt avbrott. Deadline för tidigt avbrott är söndagen den 17 september 2023 för kurser och kurspaket som börjar under första halvan av terminen. Du kan läsa mer om tidigt och sent avbrott på vår hemsida.

Reservantagning

Under tisdag kväll den 22 augusti/förmidag onsdagen den 23 augusti beslutas om det blir reservantagning eller inte och detta anslås på vår reservsida. Om reserver kan erbjudas plats kontaktas de via e-post, till den e-postadress som de angivit på antagning.se. De som erbjudits plats har sedan till dagen efter på sig att ta sin plats i anspråk genom att registrera sig själva i Ladok. I mejlet med erbjudande från studievägledningen finns instruktioner om detta samt deadline.

Studentinformation

  • Studenter med funktionsnedsättning

Har du en funktionsnedsättning kan du få extra stöd i dina studier.

  • Studieavgifter

Du som är ålagd att betala studieavgift, notera att avgiften måste betalas innan registrering på kurs kan ske. Här hittar du mer info om studieavgifter.

  • Kontaktuppgifter

Har du några frågor om antagning och registrering är du välkommen att kontakta studievagledning@fek.uu.se. Kom ihåg att alltid uppge ditt personnummer.

Frågor om kursupplägg, schema och litteratur mejlar du kursadministrationen, info@fek.uu.se, om. 

Senast uppdaterad: 2023-05-25