Reservantagning Campus Uppsala

Beslut om det blir reservantagning till Ht23 eller ej fattas på tisdag kväll den 22 augusti/förmidag onsdagen den 23 augusti. 

Om vi kan erbjuda plats till reserver sker detta via e-post till den e-postadress du angivit på antagning.se, och du har då till dagen efter på dig att ta din plats i anspråk. Detta gör du genom att registrera dig på kursen i Ladok. I mejlet finns instruktioner kring hur du registrerar dig, både om du är behörig och om du är behörig med villkor.

Observera att vi alltid gör överintag på våra kurser och program vilket betyder att om en student som hoppar av en kurs/program under terminens gång ersätts inte platsen.

Sen anmälan

Sen anmälan på de kurser och program där det kan finnas möjlighet att erbjudas plats, öppnar den 14 juli på antagning.se. Bara för att en kurs finns öppen för sen anmälan är det inte säkert att du kan erbjudas en plats.

För dig som gjort en sen anmälan sker processen i två steg.

  1. När du gjort din anmälan är det Antagningsenheten vid Uppsala universitet som granskar din ansökan och meriter och ser om du är behörig till kursen. Under denna tid står det "handläggning pågår". Ditt reservnummer baseras på det datum som du gör din sena anmälan, vilken klockslag spelar inte någon roll. Om flera personer anmäler sig samma datum blir det lottning av placeringen mellan de sökande. När granskningen är klar tilldelas du ett reservnummer. 
  2. Det är först när du själv kan se ditt reservnummer som vi på institutionen tar över ditt ärende och kan besluta om du kan erbjudas plats eller ej. När reserver erbjuds plats på en kurs så sker det via e-post. 

Senast uppdaterad: 2023-05-24