Reservantagning avancerad nivå

Information om reservantagning pågår eller ej på de magister- och masterprogram som ges vid Företagsekonomiska institutionen inom ämnena Företagsekonomi och Entreprenörskap publiceras på denna sida den 26 augusti kl. 12.00 för antagning till Ht20.

Om vi kan erbjuda plats till reserver sker detta via e-post till den e-postadress du angivit på antagning.se. E-post skickas ut två dagar efter registreringsdeadline till eventuella reserver som kan erbjudas plats. Om du erbjuds en plats har du två dagar på dig att ta din plats i anspråk. I mejlet du får med erbjudande om plats finns instruktioner kring hur du registrerar dig, både om du är behörig och om du är behörig med villkor, samt deadline för att acceptera din reservplats.

Observera att vi alltid gör överintag på våra program vilket betyder att om en student som hoppar av ett program under terminens gång ersätts inte platsen.

SEN ANMÄLAN

Möjligheten till sen anmälan på fristående kurser samt kurser inom masterprogrammen öppnar den 15 juli på antagning.se. Ansökan kan endast göras på antagning.se och inte till institutionen.

Om en kurs inte är listad som öppen för sen anmälan efter den 15 juli så kommer den inte öppna alls. Kom också ihåg att bara för att en kurs är öppen för sen anmälan så betyder inte det att du kommer kunna erbjudas en plats.

För dig som gjort en sen anmälan sker processen i olika steg.

1. När du gjort din anmälan är det Antagningsenheten vid Uppsala universitet som granskar din ansökan och meriter och ser om du är behörig till kursen. Under denna tid står det "handläggning pågår". När granskningen är klar tilldelas du ett reservnummer.

2. Det är först när du själv kan se ditt reservnummer som vi på institutionen tar över ditt ärende. Det är sedan vi på institutionen som kan se om du kan erbjudas plats eller ej. Om reserver erbjuds plats på en kurs så sker det via e-post. På denna sida ser du också om reservantagning fortfarande pågår eller ej på våra kurser och program. Om vi kan erbjuda platser till de som gjort sen anmälan så sker urvalet baserat på när anmälan gjordes. Det är därför viktigt att du gör din sena anmälan så fort som möjligt.