Studier och elitidrott

Uppsala universitet och Sverige Riksidrottsförbund har ingått ett avtal angående att Uppsala universitet ska vara ett elitidrottsvänligt lärosäte. Detta innebär inte att det ges förtur vid antagningen till våra kurser eller program. Läser du på Företagsekonomiska institutionen och samtidigt är elitidrottare erbjuder vi dig vägledning och stöd för att du ska kunna kombinera dina studier och elitidrott.

Definition

Idrotten ska ingå i något av Riksidrottsförbundets (RF:s) specialidrottsförbund. Individuella idrottare ska tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag för att räknas som elitidrottare. Elitlagidrottare ska spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och individuell elitaktiv, förbundskapten för landslag och förbundstränare.

Antagen till Ekonomie kandidatprogrammet

När du är antagen till programmet är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar både på utbildningen i stort samt den aktuella terminen. Vid detta tillfälle skall tränings-, match- samt reseprogram tas med.

Antagen till kurs vid Företagsekonomiska institutionen

Läser du företagsekonomi eller handelsrätt som fristående kurs eller via ett annat program är du välkommen att boka in ett möte då vi titta på hur den kommande kursen ser ut och pratar om hur detta fungerar tillsammans med den idrott som du utövar. Vid detta tillfälle skall tränings-, match- samt reseprogram tas med.

Kontakt och vägledning

Kandidatnivå:
Maria Johansson, Studievägledare
maria.johansson@fek.uu.se

Masternivå:
Sara Bladby, Studievägledare 
master@fek.uu.se


Stipendier

Utövar du elitidrott och har studerat minst en termin och är aktiv student på minst halvtid vid Uppsala universitet kan du söka ett stipendium på 25 000 kr.

Hälsa och motion

För Uppsalastudenter finns ett stort utbud av träning, friskvård och hälsovård.