Studier och elitidrott

Läser du vid Företagsekonomiska institutionen och samtidigt är elitidrottare erbjuder vi dig vägledning och stöd för att du ska kunna kombinera dina studier med elitidrottandet.

Definition

Idrotten du utövar ska ingå i något av Riksidrottsförbundets (RF:s) specialidrottsförbund. Individuella idrottare ska tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag för att räknas som elitidrottare. Elitlagidrottare ska spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och individuell elitaktiv, förbundskapten för landslag och förbundstränare.

Stöd till antagen student 

Antagen till Ekonomie kandidatprogrammet

När du är antagen till programmet är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar på utbildningen i stort och hur den aktuella terminen fungerar tillsammans med den idrott du utövar. Vid detta tillfälle skall tränings-, match- och reseprogram tas med.

Antagen till kurs vid Företagsekonomiska institutionen

Läser du företagsekonomi eller handelsrätt som fristående kurs eller via ett annat program är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar på hur den kommande kursen ser ut och pratar om hur detta fungerar tillsammans med den idrott du utövar. Vid detta tillfälle skall tränings-, match- samt reseprogram tas med.

Kontakt och vägledning

Grundnivå

Maria Johansson, Studievägledare
maria.johansson@fek.uu.se

Avancerad nivå

Lisa Nyman, Studievägledare 
master@fek.uu.se


Hälsa och motion

För Uppsalastudenter finns ett stort utbud av träning, friskvård och hälsovård.

Senast uppdaterad: 2022-12-01