Utbytesplatser i Asien

Innehåll:

Hong Kongs flagga

Hong Kong

The Hong Kong Polytechnic University

Språk: Engelska
Nivå: U
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15 credits = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - december
Vt: Januari - maj

The Hong Kong Polytechnic University har funnits sedan 1937 och har idag 11 500 heltidsstudenter. De har en stark anknytning med näringslivet och är ett av de största universiteten i Hong Kong. På campus finns bland annat restauranger, bokaffär och möjlighet till diverse sportaktiviteter. De har ett faddersystem för att främja integrering med de inhemska studenterna.

Reseberättelser Ht Poly Tech 

Reseberättelser Vt Poly Tech

The Hong Kong University of Science and Technology’s School of Business

Språk: Engelska
Nivå: U
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15 credits = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - december
Vt: Februari - maj

The Hong Kong University of Science and Technology’s School of Business and Management (HKUST Business School) har funnits sedan 1991 och är en högt rankad handelshögskola i Asien. HKUST är ackrediterat av både US-based Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International) och European Quality Improvement System (EQUIs). Universitetet har en stark internationell prägel med över 100 samarbetspartners i världen. Utbytesstudenterna blir integrerade med hjälp av ett buddysystem och ett Orientation Program inför terminsstarten. Universitetet hjälper till med studentboende. 

Universitetet har en obligatorisk avgift för studentvisum och försäkring. Mer information om detta finns i ansökningshandlingarna som studenten får fylla i vid antagningen.

Reseberättelser Ht HKUST

Reseberättelser Vt HKUST

Japans flagga

Japan

Nagoya University of Commerce & Business

Språk: Engelska
Nivå: U/G
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 16 credits på kandidatnivå = 30 hp
12 credits på masternivå = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - januari
Vt: April - juli

Nagoya University of Commerce & Business ligger i Nagoya, Japans fjärde största stad med 2 miljoner invånare. Universitetet hjälper till att ordna boende.

Information till utbytesstudenter (master)
Information till utbytesstudenter (kandidat)

Reseberättelser Nagoya

Rikkyo University

Språk: Engelska
Nivå: U/G
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15,5-16 credits på kandidatnivå = 30 hp
10 credits på masternivå = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - början av februari
Vt: April - juli

Rikkyo University ligger i Tokyo och grundades 1874. College of Business (COB) fick 2006 ett eget campus. Universitetet har ett stort utbytesprogram, totalt kommer närmare 350 studenter dit på utbyte varje år. College of Business har ungefär 30 egna utbytesstudenter per år. Universitetet hjälper till med att hitta boende men kan inte garantera studentboende på campus.

Universitetet kräver att studenter tecknar en obligatorisk försäkring hos dem samt att en hälsoundersökning görs i Sverige som studenten själv bekostar.

Reseberättelser Ht Rikkyo

Reseberättelser Vt Rikkyo

Kinas flagga

Kina
 

Peking University, Shenzhen campus

Språk: Engelska
Nivå: G (ej sökbart för kandidatstudenter)
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 18 credits  = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: Slutet av augusti - mitten av januari
Vt: Februari - slutet av juni / början av juli

Peking University HSBC Business School (PHBS) grundades 2004 och är en högt rankad handelshögskola i Asien. Shenzhen campus ligger nära Hong Kong. Universitetet hjälper till att ordna bostad på campus. Shenzhen är Kinas teknikhuvudstad och bland de många internationella företag som har sina högkvarter här finner man bland annat TenCent, Huawei och ZTE.

Reseberättelser Peking

Singapores flagga

Singapore

Singapore Management University

Språk: Engelska
Nivå: U
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 4 kurser = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: Mitten av augusti - början av december
Vt: Januari - april

SMU är centralt beläget i Singapore och har ungefär 2200 studenter. Det består av: Lee Kong Chian School of Business, School of Social Sciences, School of Economics, School of Information Systems, School of Law and School of Accountancy. Universitetet erbjuder inte eget studentboende. Universitetet har en obligatorisk avgift för olycksfall- och sjukförsäkring för inresande studenter.

Reseberättelser Ht SMU

Reseberättelser Vt SMU

National University of Singapore

Språk: Engelska
Nivå: U
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 5 kurser = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: Augusti - december
Vt: Januari - maj

Stadsstaten Singapore är ett litet framgångsrikt land beläget på en ö med cirka 3 miljoner invånare. Här hittar du ett varmt och fuktigt, tropiskt klimat och ett västerländskt levnadssätt. Befolkningen är huvudsakligen av kinesiskt ursprung, men engelska är ett av de officiella språken, tillsammans med malajiska och kinesiska. Utbytesstudenter bor vanligen i något av de olika residence halls som finns knutna till universitetet.

De inhemska studenterna studerar flitigt och kraven på goda studieresultat är höga. Studierna bedrivs inom Faculty of Business, som har många företagsekonomiska kurser med fokus på Marketing, Finance, Management och Logistics & Operations Management. Skolan har särskilt bra renommé inom finansiering.

Reseberättelser Ht NUS

Reseberättelser Vt NUS

Sydkoreas flagga

Sydkorea

Chung-Ang University

Språk: Engelska
Nivå: U/G
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15 credits = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - december
Vt: Mars - juni

Chung-Ang University ligger i Seoul, världens 10:e största stad, och är ett växande universitet som firade 100-års jubileum år 2018. Chung-Angs Business School är AACSB-certifierat. Universitetet hjälper utbytesstudenter att ordna boende och har ett Buddy system där varje utbytesstudent tilldelas en egen buddy. De anordnar även välkomstaktiviteter för utbytesstudenter genom "International Center" i början av varje termin. Studenter måste göra en hälsoundersökning i Sverige och själva bekosta denna i samband med ansökan.

Reseberättelser Ht Chung-Ang

Reseberättelser Vt Chung-Ang

Taiwans flagga

Taiwan

National Taiwan University

Språk: Engelska
Nivå: U/G
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15 credits = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - januari
Vt: Februari - juli

National Taiwan University grundades 1928 under den japanska koloniperioden. Taiwan är en ö i Östasien cirka 120 kilometer från Kinas kust. Universitetet har sex campusområden i Taipeiregionen, landets huvudstad med cirka 2,5 miljoner invånare i Taipei City. NTU College of Management har runt 3700 studenter och för tillfället har fakulteten 175 utbytesplatser från totalt 49 partneruniversitet.

Studenter måste göra en hälsoundersökning i Sverige och själv bekosta denna i samband med ansökan.

Reseberättelser Ht NTU

Reseberättelser Vt NTU

National Chengchi University

Språk: Engelska
Nivå: U/G
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 15 credits = 30 hp
Ungefärlig terminstid: Ht: September - januari
Vt: Februari - juni

National Chengchi University (NCCU) grundades 1927 och ligger i Taipei i Taiwan. Universitetet har drygt 15 000 studenter fördelat på 9 colleges. Universitet har ungefär 130 partneruniversitet runt om i världen. Universitetet hjälper till med boende för utbytesstudenter och ordnar också välkomstaktiviteter samt ett buddyprogram. Universitetet har en obligatorisk försäkring som studenter själva bekostar.

Reseberättelser Ht Chengchi

Reseberättelser Vt Chengchi

Vietnams flagga

Vietnam

Foreign Trade University 

Språk: Engelska
Nivå: U
Utbytestyp: Bilateralt
Poäng: 17,5 credits = 30 hp

Foreign Trade University, grundat 1960, ligger i Hanois centrala delar och har närmare 19 000 studenter fördelade på tre olika campusområden. Universitetet hjälper till med boendet.

Senast uppdaterad: 2024-02-20