Reseberättelser Bologna Ht

Ht22-3

Överblick

Höstterminen 2022 spenderade jag i Italien, närmare bestämt i Bologna och på Università di Bologna - Europas och kanske även världens äldsta universitet. Universitet består av campus i flera olika städer och jag valde, likt flera andra studenter från Uppsala universitet, att byta till campus Bologna från campus Forlì, en stad som ligger ungefär en halvtimmes tågresa från Bologna. Bologna är en stor stad med svenska mått mätt, men med en stadskärna som omsluts av en ringmur där i stort sett allt är tillräckligt nära för att nås till fots eller med cykel.

Studier

Under min termin på Università di Bologna läste jag fyra kurser på totalt 30 hp:

 • Innovative Retailing, 9 hp
 • Introduction to Behavioral Economics, 6 hp
 • Principles of Management, 9 hp
 • Public Finance and Public Policy, 6 hp

Kurserna och kursinnehållet var av varierande karaktär och nivå. Jag upplevde att delar av kursinnehållet kändes något föråldrat då det inte hade uppdaterats nämnvärt i takt med att utvecklingen gått framåt. Svårighetsgraden på kurserna var något lägre än i Uppsala och kurserna hade få moment utöver föreläsningarna, och i stort sett inget var obligatoriskt utöver examinationen. Samtliga kurser jag läste examinerades genom en kort skriftlig tentamen i slutet av terminen, och i vissa fall även en frivillig skriftlig tentamen i mitten av terminen. Det förekom även enstaka frivilliga grupparbeten och inlämningsuppgifter. Upplägget gav dig som student mycket frihet och fritid.

Kursvalsprocessen var rätt simpel då man helt enkelt bara registrerade sig på de kurser man ville läsa, där vissa kurser hade ett begränsat antal platser för utbytesstudenter medan andra inte verkade ha någon begränsning. Man kan behöva pussla en del för att få ihop sitt schema, än mer om man behöver tillgodoräkna kurser inom ett specifikt ämne, men då man hade möjlighet att byta kurser under terminens gång så behöver man inte vara orolig.

Boende och ekonomi

Att välja att studera på campus Bologna i stället för campus Forlì bidrog sannolikt till ökade utgifter. Boendesituationen i Bologna är minst sagt knepig och det kan vara en utmaning att hitta ett lämpligt boende. Det gäller att vara aktiv i sitt sökande och att vara ute i god tid, gärna så fort man fått sitt antagningsbesked, samtidigt som man måste vara lite försiktig då en hel del studenter tyvärr verkade bli lurade av bluffannonser i Facebookgrupper. Många av de som lyckades få tag i boende i ett tidigt skede betalade någorlunda rimliga hyror, men om man inte fick tag i boende i god tid och tvingades leta via Airbnb och liknande så drog hyrorna i väg. Då boendet riskerar att bli dyrt så kan levnadskostnaderna bli höga, även om mat, dryck, resor och övriga aktiviteter generellt sett är billigare än i Sverige.

Fritid

Studieupplägget ger dig som student möjlighet att inte bara upptäcka Italiens mathuvudstad Bologna, utan även andra delar av Italien. Bologna har goda tågförbindelser och du kan snabbt och till ett relativt lågt pris upptäcka nya platser. Just mat och dryck är en stor del av den italienska livsstilen i såväl Bologna som i resten av Italien, och att hitta en bra restaurang är ingen utmaning. Det italienska klimatet skiljer sig också från vad vi är vana vid här i Sverige. Under min utbytestermin var det väldigt bra väder ända in i november, även om det under vintermånaderna kan bli relativt kallt även i Bologna.

Helhet

Jag tror att de allra flesta känner sig nöjda med sin utbytestermin oavsett var de åker, men om du väljer att åka till Bologna så är jag säker på att du inte kommer ångra ditt val.

Ht22-2

Studier

Under min utbytestermin i Bologna läste jag 4 stycken olika kurser. Kurserna var mestadels inom ämneskategorin Ekonomi men jag valde en kurs som handlade om Italiens historia. Namnen på kurserna var:

 • Innovative Retailing
 • Market Research and Analysis
 • Introduction to Italian Culture
 • Introduction to Project Finance

Kurserna var på olika nivåer, och det tog olika mycket tid. Den första nämnda på listan 
Innovative Retailing var mycket likt Uppsalas undervisningssystem, inlämningsuppgifter, seminarier med muntliga presentationer samt skriftliga examinationer. Kursens inriktning kan utläsas från kursens namn. Det handlar om innovation inom detaljhandeln. Dock anser jag att namnet var missvisande. Det var inte många innovativa lösningar som presenterades under kursen, i alla fall inte sett till dagens handel, det kanske var det för 10 år sedan. Dock lärde man sig andra intressanta som anses som användbara utifrån ett Management-perspektiv.

Market Research and Analysis var den kursen som kräver mest tid och tankeverksamhet. Detta har huvudsakligen att göra med att det handlar till 90% om programmering på ett språk som var helt nytt för mig, SAS. Jag rekommenderar denna kurs för någon som gillar programmering, och har förkunskap eller bara vill lära sig grundläggande programmering som grundar sig i “Big Data”. Kursen har en examination som är en tvåstegsraket. En inlämning som innefattar programmering och sedan en muntlig tentamen med läraren, där projektet diskuterades.

Introduction to Italian Culture anser jag är en rolig kurs och inte minst för att man är i Italien och läser den. Kurserna hade alla olika teman, och även fast föreläsningarna i sig inte var något att hänga i julgranen, var materialet man fick efter dom roliga att läsa. Man fick en grundläggande förståelse som många delar av den Italienska kulturen. Kursen hade ett examinationsmoment och det var en inlämning på 25000 karaktärer i slutet av kursen.

Introduction to Project Finance var min favoritkurs under mitt utbytesår. Detta kan ha att göra med att jag uppskattade denna kurs väldigt mycket i Uppsala men kursens ämne var långt ifrån den finans som vi läst hemma. Kursens fokus var projektfinansiering, och oftast när statliga och privata företag tillsammans skapar projekt som utgör samhällsnytta. Ett exempel kan vara hur man finansierar ett nytt sjukhus. Kursen hade ett examinerande moment och detta var en individuell muntlig diskussion med läraren.

Boende

Boende i Bologna är svårt att hitta. Mitt tips är därför att söka boende direkt när man fått sitt antagningsbesked. Detta betyder inte att man behöver hyra lägenheten längre än den perioden man är där, så dom flesta av lägenheterna hyrs av studenter som är där under en kortare tid. Dessa lägenheter går dock snabbt åt, många studenter får hjälp av sina universitet och andra organisationer, så var ute i god tid. Jag var inte ute i god tid, vilket resulterade i onödig stress och några nätter på luftmadrass. Det finns många platser som du kan hitta boenden på, men Facebook och Airbnb är det som funkar bäst. Boende är dyrt, och det kommer nog inte förändras inom en snar framtid, och du därför ska plugga i Bologna och inte Forli får du därmed räkna med att det kommer vara dyrare än vad många betalar här i Uppsala.

Fritid

Bologna är en fantastisk stad att bo i. Staden i sig har massvis att bjuda på och det finns något för alla. Gatorna är full av liv stora delar av dygnet så du kommer förmodligen inte spendera så mycket tid i ditt boende. Bologna som stad är väldigt bra placerat och det ger dig många chanser att utforska andra delar av Italien. Tågstationen är placerad väldigt nära stadens centrum så att ta tågresor till andra städer är ett måste. Städer som ligger nära är exempelvis Florens, Verona och flera badorter som är värda att besöka. Dessa ställen är toppen att resa till för en dagsutflykt. Sedan finns det även direkttåg mer norrut som till exempelvis Milano. Men även söderut som ger dig möjligheten att utforska flera underbara städer längs den italienska kusten.

Helhet

Jag är otroligt nöjd med min utbytestermin i Italien. Jag kan ärligt säga att det var min bästa termin hittills, trots att jag har haft det väldigt roligt i Uppsala. Får man chansen att åka till Bologna just tycker jag verkligen att man ska ta den chansen.

Ht22-1

Överblick

Under höstterminen 2022 hade jag mitt utbyte i Italiens mathuvudstad Bologna. Jag studerade på Universitá di Bologna, campus Bologna, vilket är världens äldsta universitet. Där läste jag 15 hp FEK C och 15 hp motsvarande biämnen. Jag har haft en helt fantastisk termin med mycket god mat, resor och nya vänner. Bologna är enligt mig den perfekta staden för en utbytestermin då det kryllar av studenter, både från Italien, norden och från länder runt om i världen. Andra anledningar är det varma klimatet och att staden är en bra utgångspunkt för att resa runt i landet. Jag skulle rekommendera campus Bologna framför Forlí, då Bologna är en mycket större stad med mer utbud på restauranger, kurser och studentliv. Jag blev nominerad till campus Forlí men hade möjligheten att byta. 

Studier 

Jag studerade 4 kurser som tillsammans skulle motsvara 30 hp. Kravet var att minst 15 hp kan tillgodoräknas som FEK C. Kurserna jag läste var: 

 • Innovative Retailing
 • Market Research and Analysis
 • Introduction to Italian Culture
 • Introduction to Project Finance

Min studieplan ändras lite under terminens gång eftersom det krävdes en del för att få ihop scheman, tillgodoräknande och nivå. Som tur var fanns det en lång add/drop period så det var gott om tid att testa på olika kurser. Nivån är något lägre än i Uppsala, både på föreläsningarna och examinationerna. Det krävdes inte lika mycket av mig som student i Bologna i jämförelse med tiden jag lagt ner på mina studier i Uppsala. Till exempel så var i princip alla föreläsningar frivilliga och det var få eller inga seminarier/inlämningsuppgifter/duggor innan sista tentamen. Innovative Retailing var den kurs som kan jämföras bäst med de kurser vi har i Sverige. Genom föreläsningar i helklass lärde vi oss om innovation, marknadsföring och detaljhandel. Market Research handlar om hur man behandlar insamlad data i programmeringsprogrammet SAS. Introduction To Italian Culture var en kurs de flesta utbytesstudenter tog, föreläsningarna var mellan 20–22 på torsdagskvällar men tyvärr var det en del dåliga gästföreläsare. Sist men inte minst tog jag Project Finance som biämne. Det var en intressant kurs med en bra professor och studieupplägg som avslutades med en muntlig tentamen. 

Boende och ekonomi

Det är svårt att få tag i boende i Bologna då det inte finns några studentboenden tillgängliga. Många söker boende via facebookgrupper, Airbnb, Housing Anywhere eller andra hemsidor. Det var också många studenter som kom till Bologna utan boende i början och bodde på hostel tills de hittade något. Mitt största tips är att vara ute i god tid. Jag hittade en liten lägenhet nära universitetsområdet via en hemsida Roomlessrent.com. Läget var jättebra och lägenheten hade helt ok standard men hyran var väldigt hög. Jag levde på Erasmus bidrag, stipendium, CSN och besparingar och på grund av hyran blev livskostnaderna högre än i Sverige. Mat, dryck, tågresor och aktiviteter är däremot billigare. 

Mottagande

I Bologna finns det i huvudsak två stora studentorganisationer som man kunde gå med i; ESN Bologna och IC Bologna. Organisationerna är snarlika och styr ihop fester, sportevenemang, resor, välkomstmiddagar och mycket mer. Dessa event pågår hela terminen ut i princip varje dag. Jag gick med i båda grupperna och träffade många vänner på det sättet i början. Tyvärr var resorna med ESN/IC inte de bästa, ofta lite sunkiga hotell och ostrukturerade aktiviteter. Det gick därför lika bra att styra ihop resor med vänner på egen hand. 

Fritid

Eftersom universitetsstudierna inte tar lika mycket tid som i Sverige hade vi väldigt mycket fritid. Vi passade på att resa runt i Italien och upptäcka nya platser. Hela september och oktober bjöd på varma dagar så det var inte ovanligt att vi tog tåget till stranden 1 timme bort. Andra städer jag besökte under min utbytesperiod var: Parma, Florens, Milano, Neapel, Capri, Sorrento, Portofino, Genoa, Rimini, Ravenna och Venedig. Mat och vin var också något som stack ut extra mycket i Bologna och det var ofta genom mat och dryck som man umgicks med varandra. Bologna är känd för bolognese, tortellini, lasagne, mortadella och mycket mer.  

Helhet

Jag är så nöjd med min utbytestermin, kan till och med vara det bästa beslutet jag någonsin gjort. Studierna hamnade nästan sekundärt eftersom det fanns så mycket intryck och upplevelser vid sidan om. 

Ht21

Jag spenderade höstterminen 2021 i Bologna, University of Bologna, på Campus Bologna. Jag har haft en fantastisk termin och Bologna är en otroligt varm och charmig stad. Staden ligger också väldigt bra till när det kommer till att resa runt till andra delar av Italien. Det går tåg nästan överallt och det är väldigt smidigt, trots att det ofta kan vara lite förseningar. Jag reste till många olika platser under mina tre månader i Bologna vilket jag uppskattar väldigt mycket och flera av de va dagsutflykter, exempelvis till Venedig, Verona, Modena och Cinque Terre. Bologna som stad erbjuder mycket men mest fokus är på matkulturen. Varje dag möts Italienarna ute på restauranger och umgås, vilket var otroligt härligt då det alltid var liv och rörelse på stan. Förutom alla utbytesstudenter så är det inte mycket utländska turister utan främst Italienare, vilket ger en mer lokal känsla. På helgerna kryllade det av folk på gatorna med Italienare som besöker Bologna som helgaktivitet. Bologna är inte en jättestor stad och det bidrog till att man relativt snabbt lärde sig hitta och således kände sig som hemma.

Studier

Jag studerade 15 hp FEK C och 15 hp biämnen. De kurser jag läste var:

 • Innovative Retailing 71217
 • Production Management 68840
 • Management Skills 82179 - Introduction to Italian culture 83692
 • Laboratory 37848

Jag skulle säga att nivån på kurserna är snäppet enklare än i Uppsala. Production management var en väldigt intressant kurs som handlade om digital marknadsföring och hur det fungerar i dagens samhälle, jag lärde mig mycket nytt och tyckte att läraren hade gjort ett bra upplägg för kursen. Innovative Retailing tyckte jag också var givande då det gav både traditionella och digitala perspektiv på retailing. Läraren var kompetent och bra på engelska vilket är något man uppskattar mycket och inte kan ta för givet. Vi fick välja om vi ville ha lektioner online eller i sal, så fick man boka plats i salen om man föredrog att vara på plats under föreläsningarna. Vi fick även välja om vi ville skriva tentorna i sal eller på Zoom.

Boende och ekonomi

Jag hade inte lyckats hitta ett boende när jag kom till Bologna, så jag och två andra tjejer bodde på hotell den första veckan. Efter mycket letande hittade vi tillslut en lägenhet, via agenturen Housing Anywhere, mitt i stan men som då blev dyrare än vad vi tänkt oss. Bostadssituationen var mycket svårare än jag väntat mig och det var många utbytesstudenter som inte hittade någonstans att bo så var ute i god tid. Många hittade lägenheter via Airbnb, Italienska hemsidor såsom subito.it och Facebookgrupper. Jag klarade mig bra på Erasmus och utökat CSN och upplevde att livskostnader var lägre än i Sverige, det går mycket bra att äta ute på restaurang några dagar i veckan och kaffet är väldigt billigt.

Mottagande

Det finns två olika Erasmus grupper man kan vara med i, IC Bologna och ESN Bologna. Båda grupperna styr ihop event i princip varje dag så det är enkelt att träffa nya människor. Båda organisationerna styrde även ihop resor till diverse städer. Jag upplevde dock att det var lite svårt att komma in i gänget då över hälften av alla personer var Spanjorer, ledarna pratade spanska och det spelades mestadels spansk musik, med det var en bra start att bli bekvämare i staden. Senare började jag skriva till folk på Facebook som jag såg postade något i någon av grupperna och träffade mina vänner på det sättet.

Fritid

Vi passade på att resa så mycket som möjligt, men även upptäcka Bologna och allt staden har att erbjuda. Vi testade många olika restauranger och all mat som är specifik för Bologna, exempelvis Ragú, Tigelle och Tortellini in brudo. I närheten ligger även Parma som är känt för parmaskinka och Modena som är känt för Balsamico. Från regionen kommer även parmesan. Några restauranger jag kan rekommendera är Cantina, som har ett otroligt liveband, Antica Osteria Le Mura som har fantastisk mat och Ristorante San Pietro som var restaurangen vi åt på första och sista kvällen på vårt utbyte. Jag skulle även rekommendera att åka till en vingård en liten bit utanför staden som heter Umberto Cesari där vi fick ett otroligt bra bemötande.

Helhet

Jag har haft en fantastisk termin i Bologna och tiden gick alldeles för fort, men jag uppmanar alla att åka på utbyte. Jag har lärt mig mycket om mig själv, lärt känna fantastiska människor och chansen att få bo utomlands i en termin tycker jag alla ska ta till vara på.

Ht19 - 1

Studieinriktning: Företagsekonomi – Accounting & Finance

Överblick

Jag spenderade min femte termin, höstterminen 2019, studerandes på Università di Bologna (University of Bologna), campus Bologna. Något jag vill passa på att påpeka tidigt i min reseberättelse, är att jag haft en fantastisk termin och att Bologna som stad och dess universitetsliv har mycket att erbjuda.

Studier

Förberedelserna inför mina studier började under sommaren då jag valde ut kurser som verkade intressanta och jag kunde tänka mig att läsa. Dessvärre fanns det en del aspekter i denna process som inte framgick, till exempel under vilka perioder som kurserna erbjuds. Samtliga kurser som jag valt erbjöds endast under vårterminen vilket innebar att jag på plats i Bologna, med mycket hjälp från våra och Bolognas internationella koordinatorer, fick hitta nya kurser. För att undvika detta skulle jag rekommendera att leta kurser via programsidorna, inte kurskatalogen, då den förstnämnda visar kursernas löptid och annan användbar information. Med detta sagt, om man behöver byta kurser på plats så löser det sig i slutändan då de har en lång add-drop period.

Mina kurser

Kursnamn Kurskod Nivå ECTS

 • Credits Laboratory 37848 1st Cycle/Bachelor 3
 • Market Research and Analysis 69968 1st Cycle/Bachelor 9
 • Innovative Retailing 71217 1st Cycle/Bachelor 9
 • Comparative Political Economy 68341 1st Cycle/Bachelor 10

Kurserna var i sin helhet till belåtenhet, framförallt Market Research and Analysis vilket gav en grundläggande förståelse av big data och data mining samt hur detta kan vara användbart i marknadsföring. Innovative retailing är även en kurs jag uppskattade och gav en genomgripande inblick av retailing ur både ett traditionellt och framtida perspektiv. Comparative Political Economy läste jag som bi-ämne och jag tyckte kursen var bra och passade mina önskemål. Generellt så låg nivån på kurserna, enligt mig, i nivå med Uppsala men jag upplevde att tentorna var ganska enkla att klara sig igenom. Min uppfattning är att ett högre deltagande på kurserna gjorde stor skillnad i hur givande de var även man kan klara sig bra ändå.

Mottagande

Mottagandet i Bologna sker helt vid sidan om universitetet och då det finns en stark studentkultur genom studentföreningar så finns det mycket att göra genom dessa. De Reseberättelse – HT19 Università di Bologna organisationer som jag kom i kontakt med var ESEG och ESN, de arrangerar allt möjligt som fotbollsturneringar, välkomstträffar, fester och resor som sträcker sig över hela Italien. Deltagande genom dessa föreningar var viktigt för mig att träffa nya människor och det gav mig många roliga minnen och nya vänner.

Boende och ekonomi

Jag hade tur och fick mitt boende genom en Uppsalastudent som tidigare varit i Bologna och därför löste det sig väldigt bra för mig. Annars upplevde jag att de flesta jag träffade fick boenden genom Facebookgrupper, subito.it (italienska blocket, vilket kräver en del Google translate) och andra hemsidor. Främst tror jag att det är viktigt att vara ute i god tid så att man kan få ett hyfsat läge och pris. Generellt skulle jag säga att priserna på boende var okej för de som inte var försent ute. Det är inga problem att leva i Bologna på CSN och Erasmus-bidrag, då maten och dryck säljs till rimliga priser och det aktiviteter inte är för kostsamma. Trots en rekorddyr euro så upplevde jag inga större problem att klara mig ekonomiskt.

Fritid

Som tidigare nämnt så arrangeras det mycket aktiviteter genom studentförening vilket är skönt när man vill hitta på något speciellt. Utöver detta så fokuserade jag på att äta mat, resa, äta samt kolla fotboll, då Bologna spelar i Serie A tillika Italiens högsta liga. Då jag har ett stort intresse för mat så skulle jag vilja säga att Bologna är en guldgruva gällande mat och dryck samt med många fantastiska restauranger. Från staden kommer ragún (Bolognese), tortellini, tortelloni och från regionen kommer parmesanen, balsamico, parmaskinka, fantastisk glass och massor av fler godsaker. Som sagt, en guldgruva.

Slutligen vill jag passa på att rekommendera Bologna främst som stad men även som universitet.

Ht19 - 2

Studieinriktning: Företagsekonomi – Accounting & Finance

Överblick

Jag spenderade höstterminen 2019 som utbytesstudent på Bolognas universitet vid campus Forli, det campus av Bolognas fem som Uppsala universitet erbjuder studieplats på. Detta är något som många missar, såväl studenter från andra delar av Sverige som Europa.

Studier

Kurs Nivå ECTS Credits

 • 88067 - Advanced English II 1st Cycle/Bachelor 8
 • 23716 - Business Plan 1st Cycle/Bachelor 6
 • 82179 Management Skills 1st Cycle/Bachelor 4
 • 82203 - Global Economic History 1st Cycle/Bachelor 8
 • 66809 - Cost Management 2nd Cycle/Master 6

Detta var inte min planerade studieplan, jag blev tvungen att ändra på grund av att kurser inte levde upp till krav för tillgodoräknande på Uppsala universitet. Kurserna levde inte heller upp till mina förväntningar och därför var det tacksamt att universitetet använder sig av en period på ca två veckor som kan användas för att testa på kurser innan man behöver bekräfta sin studieplan. Kurserna publiceras senare än vad de gör på Uppsala universitet vilket försvårar i valet inför terminen, många kurser ges inte varje termin så jag skulle rekommendera att inte bara kolla föregående utan även tidigare terminers utbud.

Jag har läst en majoritet av kurserna som icke närvarande då jag inte upplevde att de gav något extra utöver de presentationer som publicerades i onlineportalen samt kurslitteraturen. Undervisningen har skett i mindre salar med som mest 30-40 studenter och lärarna har i regel velat ha mycket interaktion och deltagande från studenterna. Generellt har det varit färre inlämningar och seminarium samt kortare examinationer, den längsta hittills hade två timmar som maximal skrivningstid. Nivån på utbildningen har varit lägre än vid Uppsala universitet, till exempel har kurser som erbjuds på masternivå motsvarat Fek B och därför överlappat tidigare lästa kurser och inte varit aktuella för mig.

Mottagande

Under första veckan anordnade universitetet en välkomstföreläsning där staden presenterades, vid registreringen hos internationella kontoret erbjöds även ett antal broschyrer med information om museum och annat som erbjöds i staden. Utöver detta anordnade även studentorganisationen Koiné aktiviteter, bland annat Apertivo för att välkomna och introducera erasmusstudenter till staden.

Boende

Mitt boende fick jag genom Koiné och jag delade en lägenhet med tre andra, skicket var inte det bästa men det dög för en termin. Jag hade 340€ i kallhyra per månad och det tillkom ca 20€ för driftskostnader som el/värme. Staden är liten och på en kvart nås det mesta, lägenheten där jag bodde låg ett par minuter från majoriteten av campus Forlis lokaler samt flera restauranger och caféer. Det är osäkert om Koiné kommer fortsätta erbjuda boenden till utbytesstudenter i fortsättningen.

Ekonomi

Levnadskostnaderna var lägre än i Sverige, det enda som kostat mer är driftskostnader som el/värme. CSN och Erasmus-bidraget räcker långt, det har inte varit några problem att få pengarna att räcka under terminen.

Fritid

Universitetet erbjöd inte många fritidsaktiviteter, istället så tog studenter initiativ och organiserade bland annat fotbollsträning en gång i veckan. I övrigt spenderades mycket tid med mina rumskamrater och andra utbytesstudenter som vi lärde känna, vi sågs ofta hemma hos varandra där vi bland annat bjöd varandra på mat från våra hemländer och hade vin- och cocktailkvällar men gjorde även en del resor runt om i Italien tillsammans. Jag hade gärna sett fler fysiska aktiviteter anordnade av universitetet då jag och flera andra upplevde att det var svårt att hitta bra träningsformer förutom löpning i Forli.

Helhetsintryck

På det stora hela har det varit en väldigt trevlig termin i Italien, jag skulle dock rekommendera att enbart läsa biämnen och att ha många alternativ bland kurser som erbjudits tidigare terminer. Jag är inte övertygad om att Italien upplevs bäst genom universitetsvärlden, men landet i sig är underbart och något som bör upplevas. Hör av er om ni har några funderingar så svarar jag så fort jag kan.


Är du intresserad av fler reseberättelser, kontakta outgoing@fek.uu.se

Senast uppdaterad: 2023-03-08